В Україні вперше в світі продано нерухомість з використанням смарт-контракту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вперше в світі продано нерухомість з використанням смарт-контракту

Фінтех і Картки
1252
В Україні вперше у світі проведена електронна трансатлантична угода за договором міни нерухомості з використанням смарт-контракту на блокчейні Etherеum. Про це повідомив радник голови Агентства електронного управління України Костянтин Ярмоленко на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, квартиру в Києві придбав американський покупець через децентралізований маркетплейс нерухомості Propy (США), при цьому продавець житла територіально знаходився в Нью-Йорку. Оплата угоди проводилася в Etherеum.
“У майбутньому кожна людина в будь-якій країні світу зможе купувати нерухомість в будь-якій іншій країні в електронній формі у режимі 24/7, і при цьому всі дані щодо угоди будуть записані в блокчейн. Покупець отримає електронний сертифікат права власності, який буде надійно захищений технологією блокчейн. Весь процес угоди буде автоматизовано смарт-контрактом. Сьогоднішня угода — це справжня революція на ринку світової нерухомості, і я дуже радий, що Україна перша країна, де ми провели цю угоду», — підкреслив Костянтин Ярмоленко.
Також, за його словами, Агентство продовжить співпрацю з компанією Propy і вже в найближчому майбутньому представить громадськості подальші амбітні проекти в Україні.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас