Де українці найбільше витратили грошей цього літа: названо країни-лідери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де українці найбільше витратили грошей цього літа: названо країни-лідери

Особисті фінанси
3764
Українські відпускники так і не привчилися до безготівкових розрахунків у зарубіжних поїздках. Набагато більше успіху у використанні банківських карток досягли наші заробітчани.
Про це свідчить річний звіт Українського процесингового центру (UPC), який обслуговує більше ніж 40 банків.
У ньому наголошується, що перше місце за кількістю закордонних карткових транзакцій в червні-серпні 2017 р. зайняла Польща. У цій країні наші співвітчизники розрахувалися пластиком за 55 тис. покупок, і її частка в загальній структурі зовнішніх розрахунків (за кількістю транзакцій) досягла 11%. Покупки в Польщі роблять зовсім невеликі — середня сума чека склала еквівалент 700 грн., і за обсягом безготівкових операцій країна перебуває лише на 9-му місці в українському рейтингу.
Друге і третє місце за кількістю карткових розрахунків зайняли Італія та Іспанія, в яких українці зробили цього літа 37,2 тис. 35,3 тис. грн. транзакцій. А в п’ятірку ще увійшли Великобританія (32,2 тис.) і Росія (28,6 тис.).
Інакше виглядає географія платежів за обсягами розрахунків. У цьому рейтингу перше місце зайняла Італія, де наші люди в середньому за раз витрачають по 4,5 тис. грн. На цю країну припало 16% усіх витрачених за кордоном безготівкових сум. Крім неї, у лідерах опинилися:
Франція: 9% всіх карткових покупок, середній чек — 3,4 тис. грн.
Іспанія: 9% покупок, середній чек — 2,55 тис. грн.
Німеччина: 8%, середній чек — 3,4 тис. грн.
Велика Британія: 6%, середній чек — 1,8 тис. грн.
Найчастіше українці розплачувалися картками в супермаркетах, магазинах одягу, ресторанах, готелях, на заправках.
Крім того, наші співгромадяни цього літа активно користувалися за кордоном банкоматами. Найчастіше готівку знімали в РФ, на яку припадає 6,5 тис. транзакцій — 16% всіх закордонних операцій. За нею йшли:
  • Польща — 4,3 тис. операцій (11%)
  • США — 4,2 тис. операцій (10%)
  • Німеччина — 3,4 тис. операцій (8%)
  • Італія — 2 тис. операцій (5%).
Найбільші готівкові суми українці отримували в Німеччині — еквівалент 10,9 тис. грн., у той час як в РФ лише 3,8 тис. грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас