Президент заявив про зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент заявив про зростання економіки України

Казна та Політика
580
Економіка України зростає вже шість кварталів поспіль, керівники підприємств, згідно з опитуваннями Національного банку України, фіксують зростання оптимістичних очікувань щодо розвитку макроекономічної ситуації, заявив президент Петро Порошенко.
ВВП зростає вже шість кварталів поспіль після 14 кварталів падіння. Впевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають і сигнали, які ми отримуємо від бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану самих підприємств”, – сказав Порошенко в своєму відеозверненні на відкритті Українського фінансового форуму в Одесі в четвер.
За словами президента, жорсткі антикризові кроки, макрофінансова стабілізація, зниження податкового навантаження, дерегуляція, антикорупційні заходи, відкриття нових зовнішніх ринків, у тому числі завдяки Угоді про асоціацію України з ЄС, поглибленій і всеохоплюючій зоні вільної торгівлі з Євросоюзом – “все це розчистило шлях до відновлення економіки України”.
Президент нагадав, що, згідно з дослідженням Європейської бізнес асоціації, індекс інвестиційної привабливості України залишив негативну площину і став найвищим за шість років, включаючи довоєнні.
“Опитані цією ж асоціацією підприємства планують у наступному році розширення виробництва, збільшення зарплат, створення нових робочих місць”, – сказав Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас