Фонд гарантування виявив махінації з рахунками в "Радикал Банку" напередодні банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування виявив махінації з рахунками в "Радикал Банку" напередодні банкрутства

Кредит&Депозит
434
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив про встановлення фактів навмисного втручання в роботу операційної системи «Радикал Банку» напередодні визнання його неплатоспроможним.
«Напередодні запровадження тимчасової адміністрації в «Радикал Банку» 9 липня 2015 року кошти фізичних осіб у межах гарантованої суми «надходили на рахунки ще до моменту їх відкриття. Відповідні операції із розміщення коштів реєструвалися у робочий час до 18:00, натомість рахунку таким вкладникам були відкриті тільки вночі. Це свідчить про навмисне втручання в роботу операційної системи банку АБС «Б2», – повідомила прес-служба фонду.
Як наголошується в повідомленні, за журналом відкритих рахунків фізосіб, за день напередодні тимчасової адміністрації було відкрито 503 поточні рахунки або майже стільки ж, як за попередні півроку роботи банку, а зобов’язання банку за поточними рахунками фізосіб, за даними оборотно-сальдового балансу, зросли в 7,3 разу – до 95 млн грн.
«Такі дії були спрямовані на документальне оформлення підстав для одержання гарантованих виплат від Фонду гарантування. Проводилося дроблення вкладів фізосіб і перерозподіл коштів з рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб», – вважають у фонді.
Також повідомляється, що Фонд гарантування визнав ці угоди нікчемними, однак зазначені факти не були прийняті до уваги судом Києво-Святошинського районного суду, який задовольнив спільний позов 159 фізосіб, які оформили «вклади» за вказаною схемою.
Фонд зазначив, що подав апеляційну скаргу на рішення суду і чекає її розгляду 26 вересня.

Довідка Finance.ua:

  • ФГВФО в липні 2015 року ввів тимчасову адміністрацію в «Радикал Банк» на підставі рішення НБУ про визнання його неплатоспроможним.
  • З 10 листопада 2015 року в банку проводиться процедура ліквідації.
  • «Радикал Банк» працював на ринку України з 2010 року і входив до групи невеликих фінустанов за обсягом активів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас