Умань може отримати цивільний аеропорт протягом 4 років при інвестиціях близько EUR72 млн - розрахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умань може отримати цивільний аеропорт протягом 4 років при інвестиціях близько EUR72 млн - розрахунки

Казна та Політика
640
Реконструкція військового аеродрому в Умані (Черкаська обл.) і перетворення його на цивільний аеропорт може зайняти чотири роки при інвестиціях майже в EUR72 млн.
Такі дані озвучені на прес-конференції щодо передпроектних пропозицій з реконструкції військового аеродрому Умані та перетворення його на сучасний міжнародний аеропорт, що відбулася в Києві в понеділок.
Передпроектні пропозиції виконані на замовлення компанії VimesVC Ltd. (Великобританія) робочою групою в складі експертів та інженерів – представників авіаційної галузі, будівництва, туризму і паломництва, права, економіки та екології. Отримано позитивні рецензії від УДПТ НДІ цивільної авіації “Украеропроект” та ННІ Екологічної безпеки Національного авіаційного університету.
Реконструкцію аеродрому Умані розглянуто в аспекті ключового елемента інфраструктури “Концептуальних пропозицій щодо розвитку міста Умані як полікультурного і туристичного центру”.
Розрахунки, як зазначалося під час презентації, містять обґрунтування соціально-економічної необхідності реконструкції аеродрому; його існуючий стан та загальне бачення після реконструкції; план розвитку і техніко-економічне обґрунтування реконструкції; питання впливу роботи аеропорту на навколишнє природне середовище після реконструкції; правовий аналіз та аналіз ризиків.
Згідно з даними презентації, концепція створення аеропорту Умань передбачає: створення нового значимого об’єкта туристичного інтересу, який в поєднанні з дендропарком “Софіївка”, центром Рабі Нахмана, іншими привабливими історико-культурними об’єктами поблизу Умані перетворить місто з “чергового пункту на маршруті” в “центр базування туристів на три-сім днів”. В якості такого об’єкту пропонується парк під умовною назвою “Україноленд”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас