Японці побили власний рекорд з довгожителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці побили власний рекорд з довгожителів

Світ
1173
В Японії налічується рекордна кількість довгожителів – 68 тис. осіб старше 100 років. Такі останні дані японського міністерства охорони здоров’я, праці і добробуту.
І таке “демографічне диво” важким тягарем лягає на плечі економіки Країни сходу сонця. У жодній іншій країні світу немає такої величезної кількості людей за 65 років в співвідношенні з рештою населення. Погіршує картину сильне падіння рівня народжуваності в Японії. Працюючому населенню країни стає все складніше покрити витрати, пов’язані зі збільшенням кількості літніх людей.
За останні 5 років японський ВВП через ці проблеми втратив трильйони ієн, населення країни при цьому скоротилося на мільйон. Якщо цей процес не зупинити, експерти передрікають Японії сильний економічний спад в майбутньому і істотне погіршення якості життя населення.
Країна сходу сонця б’є рекорд за рекордом. Столітнє населення Японії безперервно збільшується з 1971 р. Тоді в країні налічувалося всього лише 339 довгожителів. У минулому році, згідно з даними уряду, їх кількість зросла до 65 тис. Тобто вже 47-й рік поспіль зростає число столітніх японців. Всього в країні зараз проживає 127 млн ​​осіб.
Скорочення і старіння населення Японії змушують міняти правила. Уряд має намір підвищити пенсійний вік виходу на пенсію до 65 років 2025 р. щоб залишити більше людей в робочій силі і зменшити тиск на, податкову базу, яка скорочується, на тлі подорожчання соціального забезпечення.
Компанії, включаючи Suntory Holdings і ритейлера Aeon Co Ltd, вже підвищили пенсійний вік до 65 років для співробітників, які хочуть продовжити роботу. Інші планують незабаром наслідувати цей приклад.
Насправді безумовними лідерами за кількістю столітніх жителів вважаються США, але це пов’язано з величезною чисельністю населення Сполучених Штатів. Масштаби США приблизно в 3 рази перевищують розміри Японії.
Світове населення старіє. Згідно з даними дослідницького центру Pew Research в 2015 р. в світі налічувалося в цілому 450 тис. людей, чий вік перевищує 100 років. Експерти прогнозують, що до 2050 р. їх кількість зросте в 8 разів і складе 3,6 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас