Київрада виключила продаж пива та алкогольної продукції з "функціоналу" МАФів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада виключила продаж пива та алкогольної продукції з "функціоналу" МАФів

Казна та Політика
682
Київрада виключила продаж алкогольних виробів, слабоалкогольних напоїв та пива з переліку функціонального використання тимчасових споруд та засобів пересувної торгівлі.
За це рішення проголосували сьогодні на пленарному засіданні сесії 81 із 103 депутатів Київради.
Так, сьогодні депутати внесли відповідні зміни в додаток до свого попереднього рішення (від 24 лютого 2011 р.) «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі (внеску) власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної роздрібної торговельної мережі, власників майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства в утриманні об’єктів благоустрою Києва та внесення змін в деякі рішення Київради».
Згідно з документом, реалізація рішення дозволить здійснити заходи щодо впорядкування продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива на території міста, спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я населення, захист від наслідків вживання алкоголю.
«Ми розробили проект рішення, правова сутність якого полягає в одному – законодавство чітко передбачає, що продавати алкоголь, слабоалкогольні напої, пиво можна тільки в капітальних спорудах. Дозвіл на продаж алкоголю у тимчасових спорудах (МАФах) є правовою колізією, яка має бути подолана», – заявили в КМДА.
«Цим рішенням ми також йдемо назустріч підприємцям. Ми зменшуємо коефіцієнт (коефіцієнт функціонального споживання – ред.) для цільового призначення «продаж товарів загального споживання». Тобто продавати товари для людей за цим рішенням стане дешевше», – підкреслив головний розробник проекту регуляторного акта, депутат Владислав Михайленко.
Згідно з поданим проектом рішення, коефіцієнт функціонального споживання “продаж товарів загального споживання” зменшується з 1,3 до 0,8. Це стосується продажу групи товарів, в яку входять: продовольчі і непродовольчі товари, іграшки, товари для дітей, книги, зоологічні товари, квіти, садово-городницьий інвентар, поліграфічна продукція, канцелярії тощо.
Як зазначив Михайленко, таким чином, по-перше, рішення передбачає зменшення фінансового навантаження на суб’єктів підприємництва, які торгують продуктами широкого вжитку, а друге – це алкогольне питання – де виключається з функціоналу алкоголь.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас