МВФ викреслив земельну реформу з вимог до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ викреслив земельну реформу з вимог до України

Казна та Політика
2667
Проведення в Україні земельної реформи більше не є однією з головних першочергових умов, які необхідні для отримання чергового траншу від основного кредитора Києва – Міжнародного валютного фонду (МВФ), – розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.
Як запевнив глава Мінфіну, «земельна реформа вийшла з цього списку». «Але необхідність земельної реформи для розвитку української економіки очевидна. Її потрібно було вже давно провести, тому не важливо, є вона в програмі МВФ чи ні, її потрібно робити», – повідомив чиновник, коментуючи майбутній візит в найближчі дні представників Фонду.
Міністр нагадав, що іншими важливими умовами для виділення українській стороні коштів в рамках програми розширеного фінансування залишаються пенсійна реформа, прийняття закону про приватизацію, а також про антикорупційний суд.
«Але це все були плани на липень (цього року) до того, як парламентарії пішли на канікули. Зараз вересень, і вже – інша реальність. Але все одно ці реформи є пріоритетними. Зазвичай в цей період також важливим для просування програми стає бюджет», – додав міністр фінансів.

Довідка Finance.UA:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
  • 3 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що в МВФ нібито не наполягають на введенні ринку земель в якості однієї з умов виділення Україні чергового траншу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас