Новий вірус заражає комп'ютери і майнить на них криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий вірус заражає комп'ютери і майнить на них криптовалюти

Фінтех і Картки
4883
Нещодавно була виявлена нова хакерська програма, яка використовує комп’ютери жертв для майнінгу криптовалют.
Більшість хакерів, які використовують шкідливе ПЗ, намагаються вкрасти конфіденційні дані або отримати доступ до важливих облікових записів, але з’явився вірус, який відкриває набагато більше можливостей.
Першою його виявила відома російська антивірусна компанія “Kaspersky Lab”, яка заявила, що цей вірус здатний проникати на комп’ютери і майнити на них цифрові валюти.
Згідно з недавньою статтею телеканалу “RT”, Kaspersky Lab вважає, що хакери поширювали вірус за допомогою соціальної інженерії і рекламного ПЗ. Загалом під їхнім контролем опинилося близько 9 000 комп’ютерів.
Антивірусна компанія заявила: “На думку аналітиків, за допомогою цієї мережі хакери заробляють до 30 000 доларів на місяць”. Вони майнили переважно такі анонімні криптовалюти, як Zcash і Monero, які принесли зломщикам понад 209 000 доларів США.
Компанія також зазначила: “Цей особливий тип шкідливого ПЗ важко помітити звичайному користувачеві. Він зверне увагу на перегрів і сповільнену роботу комп’ютера, але не зрозуміє, чому це відбувається”.
Подібне явище сталося ще в травні 2017 року, коли дослідники виявили ботнет під назвою “BondNet botnet”. Він складався з більш ніж 15 000 машин, які крали обчислювальну потужність комп’ютерів для майнінгу криптовалюти Monero.
За даними ізраїльської антивірусної компанії GuardiCore, основними жертвами цього ботнета стали відомі компанії, університети, міські ради та інші державні установи.
Для здійснення своїх операцій хакери використовують троян віддаленого доступу (RAT). У доповіді говориться, що ботнет стрімко розвивається, а кількість машин збільшується на 500 щодня.
Експерти вважають, що винен у всьому, що відбувається, брак знань у користувачів про заходи безпеки.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас