Президент України вважає за необхідне прискорення прийняття законів у сфері IT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент України вважає за необхідне прискорення прийняття законів у сфері IT

Казна та Політика
678
Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне прискорити процес прийняття законів, що стосуються електронних комунікацій та інших законів у сфері телекомунікацій.
“Хотів би звернути увагу парламенту на прискорення прийняття законів про електронні комунікації, які стосуються перспектив впровадження 4G- і 5G-зв’язку; про надання електронних послуг, про вдосконалення захисту інтелектуального права і про хмарні технології”, – заявив глава держави, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді в четвер.
П.Порошенко навів як приклад для наслідування в електронному управлінні та IT-секторі Естонію. “У нас теж є можливість схопити за хвіст свою жар-птицю”. IТ-сфера – одна з ключових для економіки України!” – вважає глава держави.
Він нагадав, що в Україні налічується понад 100 тис. IT-фахівців, 13 українських IT-компаній увійшли до ТОП-100 найкращих аутсорсингових фірм світу, експорт IT-послуг в 2016 році склав більше 3% ВВП.
“Треба перетворити інноваційний потенціал країни на переваги держави в конкурентній боротьбі на світовому ринку”, – підкреслив президент України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас