Система Держгеонадр непрозора і потребує змін – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система Держгеонадр непрозора і потребує змін – Гройсман

Казна та Політика
162
Система Державної служби геології та надр є непрозорою і потребує змін, вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Я вважаю, що система Держгеонадр непрозора, її необхідно міняти”, – сказав В. Гройсман.
Прем’єр також зазначив, що необхідно вирішити ситуацію навколо непродовження Держгеонадрами низки ліцензій ПАТ “Укргазвидобування” (УГВ).
“Тепер я чую, Держгеонадра блокують. Це державна компанія (“Укргазвидобування”) – все, що вона робить, належить кожному громадянину, це не приватники”, – сказав голова українського уряду.
Він додав, що готовий проводити наради з метою вирішення ситуації, що склалася, в тому числі за участю представників регіонів.
“Ми сформуємо доручення і щодо Держгеонадр, Мінфіну щодо ренти, подивитися, що ми зможемо врахувати в наступному році і щодо земельних відносин, і щодо плати за продовження ліцензій, і щодо відкриття геологічної інформації. Ми все це повинні протягом місяця опрацювати і створити нормальні умови, щоб Україна стала країною, яка не імпортує, а експортує газ”, – підкреслив В. Гройсман.
Як повідомлялося, раніше Держгеонадра пояснювали непродовження ПАТ “Укргазвидобування” низки спеціальних дозволів неотриманням необхідних документів, несплатою вартості геологічної інформації та ненаданням довідок від фіскальних органів про відсутність заборгованості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас