Супутники-шпигуни DigitalGlobe зможуть цілодобово стежити за людьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супутники-шпигуни DigitalGlobe зможуть цілодобово стежити за людьми

Технології&Авто
797
Супутники компанії DigitalGlobe можуть фотографувати об’єкти на поверхні Землі в найдрібніших деталях – система здатна розгледіти навіть книжку на столі. Поки апарати роблять знімки лише двічі на день, але вже до 2020 року серія супутників WorldView Legion буде фотографувати планету кожні 20 хвилин. А з часом вони зможуть вести прямі трансляції з будь-якої точки Землі.
Угруповання супутників WorldView Legion зможе робити знімки з роздільною здатністю 30 см і 50 см. Апарати DigitalGlobe будуть робити фотографії із заданою періодичністю близько 40 разів на день. Перші пристрої WorldView Legion відправляться на орбіту в 2020 році, друга партія – в 2021.
DigitalGlobe збирається співпрацювати з урядовими відомствами, нафтовими і гірничодобувними компаніями, а також власниками торговельних мереж. Компанія буде надавати їм дані з точок, які цікавлять, на замовлення. Наприклад, повідомляти про пересування ракетних знарядь, видобуток природних ресурсів, вирубування дерев або кількість автомобілів на парковках торговельних центрів.
Як зазначає WIRED, все частіше супутники будуть збирати дані про те, що відбувається на Землі і робити їх доступними в режимі реального часу. Апарати зможуть вести прямі трансляції з місць подій – і DigitalGlobe стане одним з лідерів ринку. Компанія збирається об’єднатися з комунікаційним гігантом MDA. Після об’єднання обидва підприємства володітимуть 54% всього ринку супутникових даних.
Торік DigitalGlobe уклала партнерську угоду з Amazon, підрозділом ЦРУ CosmiQ Works і Nvidia. Спільно компанії навчають ШІ розпізнаванню об’єктів на супутникових знімках.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас