Грузія офіційно попросила Україну заарештувати і видати Саакашвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія офіційно попросила Україну заарештувати і видати Саакашвілі

Казна та Політика
750
Міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Про це сьогодні заявив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.
“Україна отримала запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Міхеїла Саакашвілі. Міністерство юстиції пересилає запит від прокуратури Грузії і супровідні матеріали (94 стор.) Генеральній прокуратурі України для проведення екстрадиційної перевірки”, – сказав Пєтухов на прес-конференції в Києві.
За даними грузинської прокуратури, Саакашвілі виступає обвинуваченим у чотирьох кримінальних провадженнях: розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, зловживання із застосуванням насильства або зброї.
Справа, за якою просять екстрадувати Саакашвілі, має кілька років давності. Тбіліський суд обрав для Саакашвілі запобіжний захід – утримання під вартою – ще 2 серпня 2014 року. Після цього екс-президента оголосили в розшук.
Як повідомив Пєтухов, Головна прокуратура Грузії в своєму запиті надала гарантії Генеральній прокуратурі України:
- що цей запит не має на меті переслідування особи за політичними мотивами;
- що особу не буде притягнуто до відповідальності за злочини, які не передбачені запитом;
- що особу не буде видано третій державі без згоди України;
- що стосовно особи будуть дотримуватися законодавства Грузії та передбачені міжнародними договорами права та свободи людини.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас