У Мінсоцполітики пояснили формулу розрахунку пенсій після реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили формулу розрахунку пенсій після реформи

Казна та Політика
1307
Законопроект про пенсійну реформу передбачає єдину формулу розрахунку пенсій з прив’язкою до середньої заробітної плати в Україні, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.
Зокрема, розмір пенсії кожного громадянина України буде розраховуватися за формулою: “Розмір пенсії = Сз * ІКЗ * Кс”, де Сз – розмір середньої заробітної плати в Україні за 3 роки перед зверненням за призначенням пенсії, ІКЗ – індивідуальний коефіцієнт заробітної плати (співвідношення розміру отримуваної зарплати по відношенню до середньої зарплати, з якої сплачувалися внески, – цю інформацію кожен може отримати у будь-якому відділенні Пенсійного фонду), а Кс – коефіцієнт страхового стажу, визначається як множник тривалості років стажу роботи людини на величину оцінки одного року страхового стажу.
“У разі реалізації заходів з осучаснення пенсій тим пенсіонерам, кому пенсія вже призначена, – буде використовуватися показник середньої заробітної плати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році – показник за 3 роки – 2014, 2015 і 2016 роки”, – йдеться в повідомленні.
В даний час величина оцінки одного року страхового стажу дорівнює 1,35, а з 1 січня 2018 року становитиме 1, при цьому в результаті зміни коефіцієнта зміни розміру пенсій у бік зменшення не станеться, підкреслюється в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • 13 липня ВР прийняла в першому читанні законопроект про пенсійну реформу, який не передбачає підвищення пенсійного віку, однак вводить вимоги до страхового стажу.
  • Для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу.
  • При стажі від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі не менше 15 років – до 65 років. Разом з тим люди, в яких немає страхового стажу, зможуть претендувати на соціальну допомогу при досягненні 63 років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас