Jaguar представить «розумне кермо», яке знімається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar представить «розумне кермо», яке знімається

Технології&Авто
285
Перехід до автономного транспорту змушує інженерів і конструкторів переосмислити внутрішній устрій салону автомобіля. Одне з найбільш новаторських рішень в цій сфері – концепція персонального знімного розумного керма, представлена компанією Jaguar Land Rover.
Подробиць про пристрій, що отримав назву Sayer, мало. Відомо, що, за задумом Jaguar, він стане «надійним товаришем», оснащеним штучним інтелектом і здатним виконувати «сотні завдань». Швидше за все, мова йде про віртуального помічника, на зразок Alexa або Google Assistant, який можна використовувати як вдома, так і в автомобілі.
Це означає, що господар може сказати своєму колесу, що у нього зустріч о 8 ранку, і воно подбає, щоб автомобіль під’їхав до дверей в потрібний час. Також воно підкаже, яку частину шляху краще вести самому, а яку – передати безпілотнику.
Також, за словами компанії, цей пристрій означає появу каршерингового сервісу, користувачі якого можуть надавати свої автомобілі в користування товариства або брати автомобілі в прокат, не купуючи їх.
Пристрій названо в честь Малькольма Сейера, який працював конструктором в Jaguar з 1951 по 1970, і побачити його можна буде на першій виставці Jaguar Land Rover Tech Fest в Центральному коледжі мистецтва та дизайну ім. св. Мартіна, яка відкривається 8 вересня в Лондоні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас