ЄБРР оголосив відбір компаній для побудови сміттєпереробного заводу у Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР оголосив відбір компаній для побудови сміттєпереробного заводу у Львові

Казна та Політика
357
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) повідомив про початок відбору компаній для участі у першому етапі проекту «Тверді відходи Львова» вартістю 35 млн євро.
Про це повідомляє Zaxid.net.
«В оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР в ніч на 2 вересня, вказано, що проект вартістю 35 млн євро передбачатиме початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття. Операторами проекту вказана Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство «Зелене місто», – йдеться в повідомленні.
Директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря підтвердив, що публікація оголошення про наміри на сайті ЄБРР знаменує початок відбору реальних виконавців цього проекту.
«З часу публікації оголошення до мене уже звернулися близько 10 міжнародних компаній, що мають бажання взяти участь у проекті побудови сміттєпереробного заводу у Львові. Це німецькі, італійські компанії, є голландці», – розповів Ноздря.
З 35 млн євро, передбачених проектом ЄБРР, 10 млн передбачені власне на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Це безповоротний грант з боку ЄБРР.
Ще 25 млн євро будуть витрачені на побудову сміттєпереробного заводу на території львівської ТЕЦ-2. Розробку проекту заводу уже завершують фахівці французької компанії Egis, також за рахунок гранту французького уряду.
Ноздря уточнив, що ЄБРР погодився збільшити кредит для побудови сміттєпереробного заводу у Львові на 5 млн євро.
За матеріалами:
Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас