На Tesla подали скаргу за порушення умов праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Tesla подали скаргу за порушення умов праці

Фондовий ринок
963
Американське відомство, яке відповідає за дотримання трудового законодавства, подало скаргу на виробника електромобілів компанію Tesla Inc, пише Reuters.
Згідно з інформацією Національного управління з питань трудових відносин (NLRB) Tesla порушила права трудящих, вимагаючи від них підписати угоду про конфіденційність, яка може забороняти їм розповідати про умови роботи і питання безпеки на підприємстві компанії в Фрімонті, штат Каліфорнія.
Управління також розслідувало звинувачення робітників у тому, що компанія залякувала і утискала їх, а також порушувала права трудящих відповідно до федерального трудового законодавства. У Tesla всі звинувачення заперечують.
Компанія повинна відповісти на звинувачення до 14 вересня. У NLRB призначили слухання на 14 листопада перед суддею з адміністративного права в Окленді, штат Каліфорнія.
У заяві компанії йдеться, що ці твердження, подані одним і тим же контингентом профспілкових організаторів, які були настільки відверті із засобами масової інформації, повністю не заслуговують на увагу.
Скарги були подані трьома співробітниками і профспілкою United Auto Workers, який і подав ідею працівникам компанії об’єднатися у профспілку.
Робочі сказали, що в Tesla їх змусили підписати документ про те, що вони можуть зіткнутися зі звільненням або кримінальним переслідуванням за те, що вони публічно розповідатимуть про те, що відбувається на виробництві в компанії, а також з приводу умов своєї роботи, повідомили в NLRB.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас