Українцям пояснили, як заощадити на абонплаті на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пояснили, як заощадити на абонплаті на газ

Особисті фінанси
6462
В першу чергу, нова ціна на газ в платіжках українців залежатиме від типу лічильника, який буде встановлений. Сьогодні українці платять за кожен куб газу 6,9 гривні.
У НКРЕКП визначає 13% в структурі ціни на газ (80 копійок) – витрати на транспортування і розподіл. Незабаром тариф буде розділено – за кожен використаний кубометр платитимуть шість гривень і, незалежно від обсягів споживання, фіксовану абонплату.
На сьогоднішній день, українські чиновники намагаються визначитися, як будуть нараховувати абонплату на газ.
Якщо за чинною методикою, яку планували впровадити ще в квітні цього року і яка досі залишається єдиною затвердженою, все залежить від максимальної потужності лічильника, в новій постанові пропонують вигідніші для споживача умови – рахувати за номінальною потужністю лічильника.
У підсумку, вартість абонплати буде коливатися в межах 40-60 гривень. Що потужніший лічильник, то більшою буде абонплата.
Існують три типи газових лічильників за діапазоном експлуатаційних витрат: G4, G2,5, G1,6., які встановлюються в квартирах.
Якщо в квартирі газ використовується тільки для приготування їжі і стоїть газова плита, достатньо лічильника G1,6. Якщо в будинку є плита і газова колонка – G2,5, якщо ж є газове опалення, потрібен лічильник G4.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас