«Укртрансгаз» і польский Gaz-system збільшать постачання газу до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укртрансгаз» і польский Gaz-system збільшать постачання газу до України

Енергетика
270
Оператори газотранспортних систем України та Польщі «Укртрансгаз» і Gaz-system з 1 вересня 2017 року розширять потужності для постачання газу до України.
Про це повідомляє “Громадське Радіо”.
«Від початку осені й до кінця квітня потужність ГТС у напрямку з Польщі збільшать до 6 млн кубів на добу, тоді як у літній період вона знижуватиметься до 4 млн кубів. Вільна пропускна здатність ГТС продаватиметься на аукціонах», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що до цього пропускна потужність ГТС на польському напрямку становила 4,3 млн кубів на добу, тож упродовж опалювального сезону вона зросте на 40%.
«Це дозволить підвищити диверсифікацію маршрутів поставок природного газу, а взимку надасть додаткові можливості для покриття піків попиту на природний газ споживачам в Україні», – заявили в «Укртрансгазі».
Водночас із 1 вересня «Нафтогаз» підвищує ціни на газ для промисловості. Мінімальні ціни зростуть на 6,7%, максимальні – на 6,3%. Якщо у серпні мінімальна ціна газу для промисловості була 7420,8 грн за тисячу кубів, то тепер вона становитиме 7921,2 грн. Як і у попередні рази, це підвищення лише дотично вплине на гаманці українців. За оцінками експертів, за два-три місяці підвищення ціни на газ позначиться і на цінах інших промислових виробників, а через них – і на споживчих цінах. «Нафтогаз» підвищує ціни на газ для промисловості на більш як 20%. У серпні компанія також підвищувала ціни на газ для промисловості – на 3%.
А от подорожчання газу для населення, яке було заплановано на жовтень, може і не відбутися, при затвердженні фінансового плану «Нафтогазу» у липні уряд не погодився із підвищенням ціни.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас