Євросоюз вводить нові тести на якість вихлопів нових моделей автомашин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз вводить нові тести на якість вихлопів нових моделей автомашин

Світ
461
Нові обов’язкові тести для автомобілів на викиди шкідливих газів, які більше відповідають об’єктивному стану справ, вводяться в Європейському союзі з 1 вересня.
“Ці нові методи вимірювання вихлопу являють собою важливий етап в нашій діяльності щодо забезпечення того, щоб автомобілі відтепер і на наступні роки були більш екологічно чистими і менш шкідливими для навколишнього середовища. Але ще чекає велика робота”, – наводяться в повідомленні прес-служби Єврокомісії слова заступника голови ЄК щодо економічного зростання та інвестицій Юрки Катайнена.
Починаючи з 1 вересня, нові моделі автомобілів, перш ніж виїжджати на європейські дороги, повинні будуть проходити тести на емісію газів за переглянутою, більш об’єктивною процедурою. Викиди окису азоту та інших речовин, що є однією з головних причин забруднення, будуть тепер вимірюватися в умовах реального руху автомашини за процедурою RDE – Real Driving Emissions. Цей тест, повідомляють у Єврокомісії, буде доповнений новими, більш достовірними лабораторними випробуваннями (процедура WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) на всі вихлопи, включаючи CO2, окис азоту та інші речовини, а також на споживання пального.
“Ці нові методи вимірювання емісії є важливим елементом діяльності Комісії з формування більш відповідальної, конкурентоспроможної і націленої на оберігання навколишнього середовища європейської автомобілебудівної промисловості”, – йдеться в комюніке ЄК.
“Скандал з (підтасованим – ред.) вихлопом показав, що ми потребуємо більше незалежних випробувань автомобілів, більшого нагляду за ринком і в можливості Комісії втручатися в разі зловживання. Європейська комісія представила в січні 2016 року далекоглядну в цьому напрямку пропозицію. Вона відтоді залишається “на столі”, і давно настав час, щоб Європейський парламент і Рада ЄС її прийняли. Нам також необхідно рішуче продовжувати зусилля на європейському рівні з заохочення пошуку рішень щодо транспорту з низьким рівнем емісії”, – заявив Катайнен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас