Google Assistant вмонтують в холодильники та пилососи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Assistant вмонтують в холодильники та пилососи

Технології&Авто
323
Користувачі зможуть спілкуватися з цифровим помічником Google не тільки за допомогою смартфона і розумної колонки, але й через звичайні побутові прилади. Чатбот, наприклад, в холодильнику допоможе шукати інформацію в інтернеті і робити онлайн-покупки, повідомляє Bloomberg.
Google додасть підтримку віртуального голосового помічника в домашні електроприлади. Поспілкуватися з чатботом можна буде за допомогою холодильників, пилососів і пральних машин.
Вперше компанія представила Google Assistant в 2016 році. Тоді голосовий інтерфейс був доступний тільки на смартфонах компанії і колонках Home.
Першим стороннім пристроєм з підтримкою віртуального помічника Google стане колонка Anker Zolo Mojo, яка надійде в продаж в кінці жовтня. Також поговорити з чатботом можна буде через розумні динаміки Panasonic GA10 і TicHome Mini.
Google Assistant буде доступний і в лінійці побутових приладів LG Electronics. Користувачі зможуть “поспілкуватися” з холодильниками та пральними машинами LG. В майбутньому Google збирається інтегрувати голосовий інтерфейс в пилососи та розбризкувачі.
Конкуренти не відстають. Ще в грудні 2016 року Microsoft повідомила про інтеграцію голосового помічника Cortana в холодильники, термостати і тостери. Компанія надасть ПЗ виробникам електроніки, проте підтримка чатбота буде доступна тільки на приладах з дисплеєм.
Поки ж лідером за кількістю функцій залишається голосовий помічник Alexa від Amazon. У липні кількість навичок бота досягла 15 000. При цьому в Google Home всього 378 голосових додатків, а у Microsoft Cortana — 65.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас