ШІ допоможе аматорським футбольним клубам записувати матчі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допоможе аматорським футбольним клубам записувати матчі (відео)

Технології&Авто
175
Датський стартап Veo збирається «демократизувати трансляцію футболу» і пропонує аматорським футбольним клубам замість операторів і монтажерів спеціальне обладнання і штучний інтелект для зйомок.
Обладнання Veo складається з двох камер 4К, встановлених на чотириметровий штатив. Камери слід розташовувати біля середньої лінії футбольного поля — вони будуть знімати панорамний вид на 180 градусів. ШІ одразу зшиває дві половинки і починає монтувати відео. Частина матеріалу буде неодмінно відрізана, що призведе до зниження якості. Однак початкової якості 4К повинно цілком вистачити, щоб результат виявився прийнятним, особливо для перегляду на екранах смартфонів або планшетів.
«Сьогодні на камери потрапляє менше ніж 1% усіх футбольних матчів, — каже співзасновник і голова Veo Хенрік Тейсбек. — А все тому, що для того щоб записати матч правильно, потрібний оператор, який стоїть на пагорбі і знімає протягом 90 хвилин, а потім потрібно змонтувати знятий матеріал. У більшості команд просто немає необхідних ресурсів для цього, а це означає, що мільйони голів і унікальних моментів ніколи не дійдуть до глядачів».
Для того щоб виправити цю помилку, і була створена технологія, здатна сама визначати, де на полі відбувається найцікавіше і автоматично стежити за м’ячем — точно так само, як вчинив би оператор. На її розробку у датських інженерів пішло 2 роки.
«За допомогою глибоких нейронних мереж та комп’ютерного зору наша технологія навчилася відстежувати м’яч і гравців послідовно і точно. Все це поєднується з просунутими методами відеомонтажу, тому ми можемо використовувати зум і вести камеру за гравцем у панорамному відео і вирізати найважливіше», — говорить Тейсбек.
Бізнес-модель стартапу грунтується на підписці. Початкова ціна оренди обладнання — £999 на рік. Як повідомляє Tech Crunch, загальні інвестиції в стартап становлять на сьогодні €2 млн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас