2018 року банки запустять нову криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2018 року банки запустять нову криптовалюту

Фінтех і Картки
2372
Шість найбільших світових банків приєднаються до запуску нової форми валюти – USC.
Про це пише британська газета Financial Times, повідомляє інформ-агентство Інтерфакс-Україна.
Зокрема, у запуску візьмуть участь Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG і State Street
Нагадаємо, в серпні минулого року швейцарський банк UBS спільно з Clearmatics Technologies створили нову криптовалюту, яку назвали “utility settlement coin” (USC). Пізніше до проекту приєдналися BNY Mellon, Deutsche Bank і Santander.
Зараз учасники прагнуть поглибити обговорення USC з центробанками і працюють над додатковими заходами захисту нової криптовалюти.
“Ми ведемо обговорення з центральними банками і регуляторами, і ми продовжимо їх у наступні 12 місяців з метою обмеженого запуску ближче до кінця 2018 року”, – заявив голова стратегічних інвестицій та інновацій у сфері фінансових технологій UBS Хайдер Джеффрі.
Для проведення миттєвих розрахунків та клірингу за операціями з цінними паперами банки використовують технологію розподіленого реєстру.
Перехід на USC передбачає, що сторони угод з цінними паперами не будуть чекати, поки пройде переказ традиційних грошових коштів, замість цього вони будуть використовувати криптовалюту, яку можна обміняти на звичайні гроші в центробанках. Такий підхід скоротить часові та грошові витрати, а також використання людських ресурсів.
Єдина криптовалюта USC при цьому буде обмінюватися на різні традиційні валюти в залежності від потреб учасників угоди.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас