Омелян анонсував створення транспортної лінії з поромами "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян анонсував створення транспортної лінії з поромами "Укрзалізниці"

Казна та Політика
291
Поромна лінія за участю приватного партнера та використанням поромів “Герої Шипки” і “Герої Плевни”, що перебувають на балансі ПАТ “Укрзлизныця”, може бути запущена в роботу в 2018 році, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян після зустрічі з бізнесом в Європейській бізнес асоціації (ЄБА) у четвер.
В ході зустрічі він також повідомив, що уже рік як затверджена концепція України і Грузії про створення спільного підприємства з участю приватного партнера для використання зазначених поромів, які мають курсувати з Чорноморська.
Він додав, що “Укрзалізниця” поки що відремонтувала тільки один пором і ремонтує другий.
Як повідомлялося, раніше колишній голова “Укрзалізниці” Олександр Завгородній повідомляв про отримання на баланс ПАТ поромів “Герої Шипки” і “Герої Плевни”, які перебувають в оренді судноплавної компанії “Укрферрі” (Одеса).
Як зазначав у листопаді 2016 року голова “Укрзалізниці” Войцех Балчун, один з двох згаданих поромів може почати роботу вже в січні 2017 року. До цього член правління “Укрзалізниці” Марек Залєсний повідомляв про намір до початку 2017 року випустити на лінію Одеса – Грузія зазначені пороми після ремонтних робіт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас