Порошенко ввів у дію рішення РНБО про посилення заходів з кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про посилення заходів з кібербезпеки

Казна та Політика
838
Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо посилення заходів з кібербезпеки держави.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Так, згідно з указом, протягом 3 місяців уряд повинен врегулювати питання щодо заборони держорганам, підприємствам, установам і організаціям державної форми власності закуповувати послуги з доступу до мережі Інтернет у операторів телекомунікацій, у яких відсутні документи, що підтверджують відповідність системи захисту інформації встановленим вимогам у сфері захисту інформації.
Крім того, Кабмін за участю СБУ повинен підготувати і подати на розгляд парламенту законопроект про розмежування кримінальної відповідальності за злочини в сфері використання комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку, скоєні щодо державних та інших інформаційних ресурсів.
Також Адміністрація Держспецзв’язку разом з Національною поліцією України повинні активізувати співпрацю з зарубіжними партнерами з протидії кібератакам.
Як повідомляється, Кабмін протягом 2017 року має: забезпечити фінансування витрат на проектування захищеного центру обробки даних для розміщення державних електронних інформаційних ресурсів; вжити заходів щодо створення Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України і забезпечення його функціонування; забезпечити безумовне виконання державними органами законодавства в сфері технічного захисту інформації, а також оперативно реагувати у встановленому порядку на виявлені порушення.
НБУ рекомендовано невідкладно вжити заходів, спрямованих на вдосконалення кіберзахисту системно важливих банків України. Крім того, РНБО доручила Кабміну визначити Держспецзв’язку органом, відповідальним за збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформресурсів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас