Макет Ferrari оцінили дорожче за оригінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макет Ferrari оцінили дорожче за оригінал

Технології&Авто
611
Що може коштувати дорожче за суперкар Ferrari 812 Superfast за 270 тис. євро? Ну, наприклад, його макет. Саме такий лот буде у аукціону RM Sotheby’s в наступному місяці. На торги виставлять звичайний каркас Ferrari 812 Superfast — без шасі, двигуна, салону і навіть вікон. Макет зроблений з вуглепластика і «інших експериментальних матеріалів», а його масштаб становить 1:2. Маса прототипу — 200 кг.
Цінність цього 2,3-метрового «напівавтомобіля» полягає в тому, що він був зібраний вручну інженерами Ferrari і використовувався ними для розробки повноцінного суперкара та його первинних тестів, якщо так можна сказати: «прообраз» був задіяний у гідродинамічному моделюванні та випробуваннях елементів кузова в аеродинамічній трубі. На деяких компонентах макета можна помітити позначки, які залишили розробники Ferrari 812 Superfast під час роботи.
Планується, що за такий суперкар Феррарі виручать від 280 до 320 тис. євро. З одного боку, сума велика і здається безглуздою, а з іншого — напевно знайдеться якийсь завзятий колекціонер і фанат марки, який з великим задоволенням придбає макет.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас