Українці почали в півтора рази частіше купувати товар через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали в півтора рази частіше купувати товар через інтернет

Особисті фінанси
556
Український шопінг йде в Інтернет. Обсяги онлайн-торгівлі в Україні порівняно з минулим роком зросли на 44%. Лише за півроку 2017-го українці витратили в Мережі 6 млрд грн.
Українці найчастіше купують через Інтернет одяг, техніку та електроніку. Там і дешевше, і ходити магазинами не потрібно, тобто ще й економія часу. А от справжній бум нині переживає косметика, продукти харчування та напої.
Українська інтернет-торгівля розвивається найшвидше в Європі. І ми маємо колосальний потенціал до зростання утричі-вп’ятеро, адже українці зараз купують онлайн лише 3% товарів, решту – в традиційних магазинах та на ринках. Скажімо, в Англії частка інтернет-торгівлі становить 15%, у Китаї – понад 15%, у США – 10%.
Більшість покупок в Інтернеті роблять жителі великих міст, в основному обласних центрів: Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро.
Утім, щоб купувати в Мережі безпечно, треба дотримуватись правил. По-перше, користуватись лише перевіреними сайтами. По-друге, не робити передоплат. Якщо ж таки перерахували гроші наперед, то вимагайте електронний чек і уважно дивіться, що в ньому написано. Має бути вказаний конкретний товар, за який віддали гроші, а не просто перерахування коштів на чийсь рахунок.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас