Google випадково відключив інтернет у Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випадково відключив інтернет у Японії

Технології&Авто
1749
Через помилку Google, минулої п’ятниці більшість населення Японії залишилося без доступу в інтернет.
Сервери Google випадково здійснили BGP-перехоплення (BGP-hijacking) – це відбувається через помилки в таблицях маршрутизації, коли провайдер пропонує IP-адреси з чужих мереж.
У п’ятницю компанія Google помилково почала пропонувати адреси мереж японських операторів. Це призвело до того, що провайдери на кшталт Verizon перенаправили трафік, призначений японським провайдерам, на сервери Google.
“Ми встановили невірні мережеві параметри в протоколі динамічної маршрутизації, в результаті чого виникли проблеми. Ми замінили інформацію на правильну протягом восьми хвилин”, – заявив прес-секретар Google.
Але незважаючи на те, що проблему було усунуто досить оперативно, збій виявився настільки масовим, що протягом ще декількох годин багато користувачів не могли підключитися до мережі або спостерігали дуже низьку швидкість з’єднання.
В кінцевому рахунку постраждали всі звичні аспекти життя японців в інтернеті: виявилися недоступними багато сервісів, включаючи банківські та урядові портали, онлайн-магазини і соцмережі; люди не могли придбати навіть квитки на поїзд.
Зазначається, що відключення інтернету в Японії не призвело до якихось надзвичайних ситуацій. Проте, МВС країни все ж ініціювало розслідування проти пошуковика.
Наостанок зазначимо, що в Google вже принесли офіційні вибачення, проте вони так і не пояснили, чи був даний інцидент результатом збою обладнання, чи виною всьому став людський фактор.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас