Іноземці почали активно скуповувати борги України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземці почали активно скуповувати борги України

Фондовий ринок
5239
На ринку єврооблігацій намітилося зростання цін на українські папери, реструктуризовані при міністрі фінансів Наталії Яресько. Основне зростання котирувань спостерігається по паперах, випущених в обмін на 20%-е урізання бондів, зазначив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.
«Йдеться про ті облігації, оплата за якими відбуватиметься з 2021 по 2040 роки і відсоток виплат за якими прив’язаний до зростання ВВП. Якщо раніше вони торгувалися по 40 центів за долар, то зараз вже по 50 центів. І вже звучать оцінки окремих гравців, що ці цінні папери недооцінені і повинні коштувати 80-90 центів за долар», – уточнив він.
З одного боку, зростання цін здається логічним, бо поступово наближається термін погашення українських зобов’язань. З іншого – на міжнародних майданчиках помітне реальне посилення впевненості інвесторів у сильних економічних перспективах України.
«Схоже, вони впевнені в тому, що відстрочення виплат по нашому зовнішньому боргу не буде. Що наша економіка буде рости (нехай і повільно) і Україна платитиме за цими боргами. Не відкидаю, що ті, хто прогнозує зростання цін на наші папери, можуть володіти інформацією про те, що буде прийнято чисто політичне рішення, і Україна отримає фінансування», – зазначив Олег Устенко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас