Корисні сучасні системи безпеки в автомобілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корисні сучасні системи безпеки в автомобілях

Технології&Авто
1444
Американський Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) з’ясував, чи приносять користь сучасні системи безпеки і допомоги водієві. Зокрема, дослідники підрахували, скільком аваріям запобігають системи моніторингу «мертвих» зон та дорожньої розмітки.
Подібні електронні помічники в різних автомобілях функціонують приблизно однаково. Найчастіше система стеження за «мертвими» зонами (області з боків і позаду машини) попереджає водія про наявність у них автомобілів шляхом світлових індикаторів — на внутрішній обшивці дверей, корпусі бічного дзеркала або на самому дзеркалі. Вони можуть супроводжуватися звуковими сигналами, а також вібрацією керма.
Система моніторингу розмітки запобігає випадковому виїзду зі смуги руху. Якщо при вимкненому покажчику повороту автомобіль перетинає розмітку або занадто сильно наближається до неї, електроніка теж звертає на це увагу водія спеціальними сигналами. Найчастіше такі системи супроводжує функція автоматичного підрулення.
З урахуванням отриманої інформації співробітники інституту вивчили поліцейську статистику аварій в штатах, розкрили докладні відомості про них, зокрема, ідентифікаційні номери машин, які брали участь у ДТП. Всього було вивчено звіти за шість років (з 2009 по 2015 роки) в 25 штатах.
Згідно з IIHS, завдяки стеженню за розміткою загальна кількість аварій з причини виїзду зі смуги (бічний удар, зіткнення із зустрічною машиною або ДТП за участю одного автомобіля і стороннього об’єкта) знизилося на 11 відсотків. А кількість тих пригод, в яких люди отримали травми, зменшилася на 21 відсоток.
Дослідження щодо системи моніторингу «мертвих» зон було проведено тим самим методом. У ньому фігурували автомобілі Fiat Chrysler, General Motors, Honda, Mazda, Mercedes-Benz і Volvo. Фахівці наводять такі цифри: така електроніка знизила кількість зіткнень з непоміченими машинами на 14 відсотків. Аварій, у яких постраждали люди, поменшало на 23 відсотки.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас