Китайські криптовалютні біржі використали близько 150 млн дол. своїх клієнтів без їхнього дозволу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські криптовалютні біржі використали близько 150 млн дол. своїх клієнтів без їхнього дозволу

Фінтех і Картки
502
Дві найбільші криптовалютні біржі в Китаї, Huobi і OKCoin, в сукупності інвестували близько 1 мільярда юанів (150 мільйонів доларів) грошей своїх клієнтів, які не були активно зайняті, в «продукти управління капіталом», які часто високодохідні, але при цьому ризиковані. Весь прибуток від таких інвестицій надходив біржам, а не клієнтам.
Про це повідомляє Xinhua, посилаючись на розслідування Народного банку Китаю. Того ж дня, коли стало відомо про це розслідування, біткойн досяг рекордного рівня в 4500 доларів.
21 серпня Xinhua також опублікував ще одну замітку, в якій закликає своїх читачів з обережністю ставитися до нещодавнього зростання біткойна. «Нові технології розвиваються дуже швидко, але регулятори не повинні відставати і йти з ними в ногу», – йдеться в статті, закликаючи уряд закрити сумнівні біткойн-біржі і не закривати очі на порушення, які там відбуваються.
У звіті Xinhua, на жаль, відсутні подробиці інвестицій цих криптовалютних бірж в ризиковані продукти. Європейські та американські криптовалютні біржі зазвичай зберігають кошти клієнтів, а не використовують їх.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас