У США криптовалюти хочуть прирівняти до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США криптовалюти хочуть прирівняти до долара

Фінтех і Картки
1335
Представники Конгресу США працюють над новим законопроектом, який захистить криптовалюти від державного контролю при дотриманні деяких умов. Джерела вашингтонського новинного ресурсу Daily Caller стверджують, що чиновники хочуть зробити криптовалюти мейнстрімом і вивести їх на один рівень з американським доларом.
За даними видання Daily Caller, республіканці в Конгресі США розробляють новий законопроект, що захищає деякі види криптовалют від надмірного контролю з боку федеральної влади. Автори закону планують зробити криптовалюти таким же законним платіжним засобом, як американський долар.
Новий закон не дозволить прирівнювати цифрові валюти до цінних паперів, але при цьому захистить транзакції в криптовалютах від оподаткування. Водночас, криптовалюти повинні будуть відповідати мінімальним вимогам безпеки і не використовуватися для відмивання грошей, торгівлі наркотиками та підтримки терористичних організацій.
Законопроект представлять вже у вересні. Які саме криптовалюти прирівняють до долара, поки не ясно. Але, судячи із заяв джерел, члени Конгресу планують створити контрольований державою різновид біткойнів, яку не можна буде використовувати для відмивання грошей (AML Bitcoin).
Поки в США не встановлені чіткі норми регулювання криптовалютного ринку. Однак наприкінці липня Комісія з цінних паперів США (SEC) ухвалила рішення прирівняти залучення коштів у вигляді токенів ICO до випуску цінних паперів. У той же період первинне розміщення криптовалют легалізував і Сінгапур.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас