GE побудує найбільшу в Австралії вітрову електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GE побудує найбільшу в Австралії вітрову електростанцію

Енергетика
254
General Electric спільно з компанією AGL побудує найбільшу в Австралії вітрову електростанцію Coopers Gap потужністю 453 МВт. Після введення станції в експлуатацію в 2019 році, AGL зобов’язалася закуповувати вироблювану нею електроенергію за рекордно низькі $60 за МВт•год, пише Clean Technica.
Представники AGL заявили, що компанія завершила процес реалізації проекту фонду Powering Australian Renewables Fund (PARF) за $22 млн. Компанія створила PARF торік у партнерстві з інвестиційною компанією Queensland для управління вітровими і сонячними електростанціями загальною потужністю 1 тис МВт. Загальна вартість Coopers Gap становить $850 млн. Будівництвом займеться General Electric.
На станції буде зібрано 123 турбіни GE для виробництва близько 1,5 млн МВт•год енергії на рік – достатніх для живлення понад 260 тис. будинків в Австралії. AGL буде закуповувати електроенергію станції по $60 за МВт•год протягом перших п’яти років, після чого угода може бути продовжена навіть з нижчою закупівельною ціною.
За словами виконавчого директора AGL Бретта Редмана, будівництво Coopers Gap демонструє зростаючий попит на відновлювану енергію, завдяки зниженню цін, більш ефективним технологіям та ефективній інвестиційній моделі.
Австралія завдяки своїй географії (широким просторам, спекотній погоді, сильним вітрам і близькості океану) має великий потенціал для впровадження відновлюваних джерел енергії. Введення в експлуатацію Coopers Gap збільшить загальну потужністю вітрових електростанцій, побудованих AGL в Австралії, до 1,4 ГВт.
«Це найбільша кількість введених мегават потужностей за один рік за межами США, – говорить Піт Маккейб, генеральний директор GE Renewable Energy Onshore Wind. – Австралія – відмінний ринок для вітрової енергетики, і сьогодні це другий за величиною регіон у світі для нашого бізнесу в галузі відновлюваних джерел енергії».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас