Аеропорти й госпіталі оснащують інвалідними робокріслами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорти й госпіталі оснащують інвалідними робокріслами

Технології&Авто
141
Цього літа з’явилося два різновиди роботизованих інвалідних крісел: один в сінгапурській лікарні, інший – в японському аеропорту, повідомляє Spectrum.
Дослідницька група SMART з Сінгапуру і американського МТІ розробила самокерований інвалідний візок, що почав функціонувати в сінгапурській лікарні Чангі. Він перебував у розробці близько півтора роки, починаючи з січня 2016 року, каже Даніела Рус, директор Лабораторії комп’ютерних наук МТІ.
Комп’ютер робота використовує дані трьох лідарів для створення карти. Потім алгоритм локалізації визначає місце розташування крісла на карті. Шість коліс коляски забезпечують стабільність, вона спроектована так, щоб вписуватися в круті повороти і дверні отвори.
Друге автономне інвалідне крісло, нещодавно представлене в аеропорту Ханеда в Токіо, спроектоване Panasonic і Whill, Inc. Подібно до інвалідного візка від SMART, WHILL NEXT використовує датчики для виявлення перешкод. У ньому також використовуються технології, розроблені для вподобаного пацієнтами лікарняного робота HOSPI від Panasonic. Коляска ідентифікує свою позицію, вибирає маршрути і переміщається в обраний пункт призначення на основі даних, введених користувачем в додатку для смартфона.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас