Що ЄС очікує від директоратів в уряді України - коментар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що ЄС очікує від директоратів в уряді України - коментар

Казна та Політика
557
Директорати в 10 пілотних міністерствах серед іншого повинні будуть спрямовувати зусилля на реалізацію Угоди про асоціацію України з ЄС.
Про це йдеться в коментарі представництва Європейського союзу.
“Їхня роль полягатиме у тому, щоб працювати над реалізацією реформ та виконувати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС”, — йдеться в повідомленні представництва в Facebook.
Вони також додали, що “ефективна і менш бюрократична державна служба є важливою для досягнення результатів у проведенні галузевих реформ та забезпечить найкращі послуги для громадян України.
Для ЄС сьогоднішнє рішення Кабміну щодо директоратів є демонстрацією “першого серйозного кроку до створення сучасного державного управління в Україні”.
ЄС вказують на важливість прозорості відбору на нові посади, який повинен базуватися виключно на основі оцінки знань, умінь і заслуг кандидатів.
На цю реформу Європейський союз виділить в сумі 100 млн євро.
“ЄС підтримує повну і всеосяжну реформу державного управління і вітає зобов’язання уряду і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана створити ефективне і орієнтоване на громадян державне управління. ЄС надає допомогу в понад 100 млн євро для проведення реформи державного управління за умови виконання конкретних умов, необхідних для успішної реформи в період між 2017-2020 роками”, — йдеться в повідомленні.
Директорати будуть створені в таких відомствах: Міністерство культури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство інфраструктури, Мінагропрод, Міністерство освіти, Міністерство соціальної політики, Міністерство регіонрозвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів.
Згідно з рішеннями Кабінету міністрів, в пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи — директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, які зосередять на собі ключову функцію міністерств — формування політики у підзвітних сферах.
Для заміщення посад керівників директоратів, а також їх співробітників (по 10 державних експертів в кожному), будуть проведені відкриті конкурси. Заявки на участь можна подавати онлайн на сайті career.gov.ua.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас