На гроші Білла Гейтса створено метод керування фотосинтезом, який допоможе нагодувати світ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На гроші Білла Гейтса створено метод керування фотосинтезом, який допоможе нагодувати світ

Технології&Авто
1269
На гроші Білла Гейтса вчені Іллінойського університету змінили фотосинтез в рослинах, що дозволить отримувати більше врожаю, використовуючи менше води і добрив. Дослідники змогли прискорити зростання тютюну на 20%, на черзі інші сільськогосподарські культури. В перспективі ця технологія повинна допомогти не допустити голоду на планеті.
Вчені модифікували насіння тютюну так, щоб вирощені з них рослини краще переробляли сонячне світло і вуглекислий газ. Якщо цю властивість застосувати до інших сільськогосподарських культур, це дозволить отримувати більше врожаю, використовуючи менше води та добрив, пише MIT Technology Review.
У перспективі це допоможе нагодувати світ. Щоб забезпечити їжею зростаюче населення планети, за даними Організації Об’єднаних Націй, в усьому світі врожайність повинна збільшитися на 50% до 2050 року. Глобальне потепління знижує врожайність рослин, і допомогти впоратися з цією проблемою може проект з підвищення ефективності фотосинтезу, фінансований Фондом Білла і Мелінди Гейтс.
Його основна мета — поліпшити врожайність продовольчих культур, таких як маніока і вігна, які є важливими джерелами калорій і білка для багатьох бідних країн. У минулому році вченим вже вдалося таким чином поліпшити зростання тютюну на 20%. Тепер вони вивчають, як застосувати технологію до «їстівних» культур.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас