Європейські біржі зростають на послабленні напруги між США і КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські біржі зростають на послабленні напруги між США і КНДР

Фондовий ринок
249
Основні європейські фондові біржі зростають у понеділок на послабленні геополітичної напруженості у відносинах між США та Північною Кореєю, повідомляє Прайм.
Станом на 11:55 британський індекс FTSE 100 зріс на 0,57%, до 7351,75 пункту. Французький індекс CAC 40 – на 0,93%, до 5107,80 пункту, німецький DAX збільшувався на 1,09%, до 12145,50 пункту.
“Геополітичне напруження, яке провокувало попит на безпечні активи з боку інвесторів в останні дні, здається, цього ранку слабшає, оскільки напруга, мабуть, йде на спад”, – наводить агентство Market Watch думку ринкового аналітика Hantec Markets Річарда Перрі (Richard Perry).
Інвестори реагують на заяви про те, що Вашингтон готовий вести діалог з Пхеньяном і не зацікавлений у зміні режиму в КНДР. Про це йдеться у спільній статті держсекретаря США Рекса Тіллерсона і голови Пентагону Джеймса Меттіса в газеті WSJ. У статті, крім цього, зазначається, що дипломатичні засоби вирішення північнокорейської проблеми підкріплені “військовими варіантами”. Учасники ринку при цьому слабо відреагували на статистику по регіону.
Як повідомило раніше в понеділок європейське статистичне агентство Євростат, обсяг промислового виробництва в єврозоні в червні знизився на 0,6% в місячному вираженні і зріс на 2,6% в річному. Експерти очікували, що обсяг промвиробництва в єврозоні знизиться тільки на 0,5% в місячному вираженні і зросте на 2,8% в річному.
Травневі показники зі зростання обсягу промвиробництва в єврозоні були переглянуті в бік зменшення – до 1,2% з 1,3% в місячному вираженні і до 3,9% з 4% в річному, про які повідомлялося раніше. В ЄС промислове виробництво в червні в місячному вираженні зменшилося на 0,5%, а в річному – зросло на 2,9%. Показник в ЄС в річному вираженні за травень був також переглянутий у бік зменшення – до 3,9% з 4%.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас