"Укравтодор" готується будувати першу платну дорогу Київ - Біла Церква — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" готується будувати першу платну дорогу Київ - Біла Церква

Казна та Політика
881
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) почало підготовку до реалізації проекту будівництва концесійної дороги між столицею України і Білою Церквою.
Про це на своїй офіційній сторінці в Facebook написав керівник Держагентства Славомир Новак.
“Ми почали підготовку до запуску нових проектів, що фінансуються за рахунок коштів міжнародних організацій, проводимо підготовку до запуску будівництва першої концесійної дороги Київ – Біла Церква”, – поінформував С. Новак.
Деталей підготовки він не уточнив.
Нагадаємо, що раніше Новак вже згадував про напрямок Київ – Біла Церква як про такий, де можливе будівництво першого автобану в Україні на умовах концесії. “На мою думку, може бути цікавий приватним інвесторам проект будівництва нового автобану між Білою Церквою і Києвом. Тут можна побудувати нову платну концесійну дорогу, а діюча дорога буде її безкоштовною альтернативою”, – уточнив глава “Укравтодору”.
Пізніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що в 2019 році в Україні розпочнеться будівництво пілотних концесійних доріг, використання яких передбачатиме плату за проїзд. “Сподіваємося, що пілотними будуть концесійні дороги Львів-Краковець і Київ-Умань, це буде складовою автобану, який з’єднає Балтійське і Чорне моря, так званий Go Highway з Гданська до Одеси”, – сказав міністр.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас