Південна Корея робить перший крок до «податку на роботів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея робить перший крок до «податку на роботів»

Світ
348
Поки весь світ дискутує на тему «податку на роботів», побоюючись втрати маси робочих місць зі збільшенням роботизації виробництва, уряд Південної Кореї зробив перший крок у бік уповільнення автоматизації в промисловості.
Як повідомляє видання The Korea Times, в Адміністрації Президента Республіки Корея Мун Чже Іна (Moon Jae-in) готується законопроект, що значно урізже податкові пільги компаніям, що інвестують у певні інфраструктурні проекти. Це стосується лише тих проектів, які ведуть до підвищення продуктивності праці. Ще раз, суть нового законопроекту полягає в тому, що працювати треба по можливості так само, як до модернізації виробництва, але ні в якому разі не краще.
За чинним законодавством корпорації, що інвестують в роботизоване (автоматичне) промислове обладнання, мають пільгове оподаткування. Залежно від вартості проекту і розмірів бізнесу, зниження податку на проект може становити від 3% до 7%. Законопроект пропонує скасувати це правило з 1 січня 2020 року. Надалі пільга збережеться, але вона буде не більше 2% від суми інвестицій.
На думку місцевих аналітиків, даний крок уряду поки не можна трактувати як введення податку на роботів. Це лише перший і чіткий крок у цьому напрямку. Уряду необхідно готуватися до того, що повальна автоматизація і поява роботизованих робочих місць нового покоління скоротить число працівників і наповнення пенсійних і інших фондів скоротиться. Тим часом соціального захисту потребуватимуть все більше і більше людей, роботу яких передоручать роботам.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас