Половина пасажирів не готова пересісти на безпілотні літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина пасажирів не готова пересісти на безпілотні літаки

Технології&Авто
220
Фінансовий холдинг UBS дізнався у 8000 респондентів, чи готові вони літати на безпілотному літаку за умови, що квитки обійдуться дешевше. Опитування показало, що більше половини не ризикне довірити свою долю автопілоту, навіть при наявності знижок.
За розрахунками UBS, безпілотні літаки заощадять авіакомпаніям до $35 млрд на рік. Щорічно підприємства витрачають $31 млрд на зарплати пілотам, ще $3 млрд йде на навчання персоналу. Використання систем повного автопілотування дозволить скоротити ці витрати, а також знизить витрати на пальне на $1 млрд. Завдяки цьому вартість авіаквитків зменшиться приблизно на 10%.
Експерти UBS вирішили з’ясувати, чи захочуть люди пересісти на безпілотний літак за умови більш вигідного тарифу. В опитуванні взяли участь 8000 осіб. Більше половини респондентів – 54% – не хотіли б не літати на безпілотному лайнері. Лише 17% готові зважитися на такий експеримент. Однак бажання ризикнути залежить від віку. У віковій групі від 18 до 24 років на безпілотний літак сіли б 27% опитаних. У групі 25-34-річних – вже 31%.
Жителі різних країн по-різному ставляться до літаючих беспилотників. Так, французи і німці найменше готові сісти на літак без пілота (тільки 13%). У США бажаючих більше – 27%.
Аналітики UBS впевнені, що з часом відсоток бажаючих покататися на безпілотний літак виросте. В майбутньому перехід до повного автопілотування принесе користь всім – пасажири заощадять на квитках, а доходи авіакомпаній збільшаться вдвічі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас