Нові санкції проти Росії можуть призвести до зростання цін на газ, - S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові санкції проти Росії можуть призвести до зростання цін на газ, - S&P

Світ
694
Ухвалення Сенатом США нового закону про розширення списку санкцій проти Росії може призвести до зростання цін на газ.
Таку думку висловило в своєму звіті міжнародне рейтингове агентство S&P Global Raings.
На думку аналітиків, зазначений закон вносить елемент невизначеності в європейський газовий ринок.
“Нещодавно прийнятий закон про введення США додаткових санкцій стосовно Росії істотно збільшує невизначеність для європейських учасників газового ринку”, – йдеться в звіті агентства.
На думку S&P Global Ratings, якщо в результаті введення нових санкцій “Газпрому” доведеться фінансувати будівництво нових трубопроводів самостійно, то з чисто фінансової точки зору це не завдасть шкоди кредитоспроможності компанії.
Однак в разі, якщо санкції призведуть до значних затримок з будівництвом нових трубопроводів або скасування цих проектів (що не відповідає базовому сценарію аналітиків), то це може зумовити зростання цін на газ, збільшення ризику перебоїв в поставках російського газу і підвищення коефіцієнта використання сховищ та потужностей скрапленого газу. Закон “Про протидію противникам США за допомогою санкцій” набрав чинності 2 серпня 2017 року.
Відповідно до цього закону президент США, координуючи свої дії з союзниками, може вводити санкції щодо фінансування, технічного обслуговування, розширення та будівництва трубопроводів для експорту енергоресурсів з Росії або поставок відповідного устаткування. Крім того, закон робить більш складним зняття санкцій стосовно Росії у майбутньому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас