Зекономлена субсидія: як українцям отримати гроші на руки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зекономлена субсидія: як українцям отримати гроші на руки

Особисті фінанси
1261
В українців, у яких є субсидії на оплату «комуналки», але які не використовують їх у повному обсязі, залишилося менше місяця, щоб скористатися своїм правом на отримання «живих» грошей за економію енергоресурсів.
Про це нагадав віце-прем’єр Павло Розенко. У Мінсоцполітики радять субсидіантам поспішити — часу залишилося до 1 вересня, повідомляє “Сегодня”.
Так, близько 2 млн людей внесено в списки для отримання компенсації: 700 грн можуть отримати українці при заощаджених не менше ніж 100 куб. м газу і 135 при економії не менше ніж 150 кВт*год електроенергії, але тільки якщо вона використовується для обігріву житла, а не для його освітлення.
Якщо зекономлено менше, то сума виплати пропорційно знизиться, а ось економити більше за нормативи немає сенсу — на сумі компенсації це не позначиться.
Як пояснив Розенко, для отримання виплат слід звертатися в підрозділ Мінсоцполітики за місцем проживання.
«З 1 580 підприємств, що надають послуги з електро- та газопостачання, вже 1 550 подали органам соцзахисту населення списки (споживачів, у яких є переплата — прим. ред.)», — зазначив Розенко. Всі, хто звернеться до органів соцзахисту з заявою і буде в списках, повинні написати заяву на отримання компенсації. Поки що за грошима, за даними Мінсоцполітики, звернулися менше половини тих, кому вона призначена, — близько 800 тис. осіб.
«Громадяни, які заощадили енергоресурси, можуть до 1 вересня звернутися в органи соцзахисту, вказавши реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати гроші. Виплати відбудуться у вересні-жовтні», — уточнив директор департаменту соцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас