Р2Р перекази: переказуємо гроші з картки на картку з найменшими витратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Р2Р перекази: переказуємо гроші з картки на картку з найменшими витратами

Фінтех і Картки
2079
Банківські картки стали невід’ємною частиною життя українців. Як показує статистика, на 22 мільйони робочого населення припадає 32 млн платіжних карток. Отже, у кожного громадянина України є в наявності від однієї до трьох карток, що дозволяє кожному з нас здійснювати грошові перекази, не виходячи з дому.
Для того, щоб переказати кошти з одного розрахункового рахунку на інший, найчастіше використовують наступні способи:
  • за допомогою звичайного платіжного ордера, тобто у відділенні або через інтернет-банкінг;
  • використовуючи Р2Р-переказ, тобто переказ грошей з однієї платіжної картки на іншу.
Для того, щоб скористатися першим способом, відправнику необхідно знати повний перелік реквізитів одержувача: його ім’я та прізвище, номер його розрахункового рахунку, ідентифікаційний код МФО банку-одержувача коштів, а також вірно вказати призначення платежу. Інколи для здійснення такого переказу можуть знадобитися додаткові реквізити на вимогу одержувача. На з’ясування всієї цієї інформації може знадобитися час і особливі знання.
У свою чергу, р2р-перекази набагато легші в реалізації, і для того, щоб переказати кошти з однієї картки на іншу, достатньо знати дані обох карток. Однак щоб роздобути цю інформацію не важко, оскільки банківські картки у нас завжди з собою.
Для здійснення такого переказу можна використовувати як інтернет-банкінг, так і сайт банку, навіть якщо одержувач і відправник можуть бути клієнтами різних банків. Крім того, скористатися такими послугами можна і за допомогою небанківських платіжних сервісів, таких як Portmone, Платіжка, Р2Y, Easypay, Ipay.
Тенденція така, що з кожним роком вартість переказів з однієї картки на іншу стає все доступнішою, часто банки власникам певних карток пропонують особливо вигідні умови і зовсім не беруть комісію за р2р-перекази.
За результатами дослідження «Простобанк Консалтінг», в липні 2017 року вартість переказу з однієї платіжної картки на іншу за допомогою небанківських платіжних сервісів стандартизована і становить 1% від суми переказу + 5 грн за кожну транзакцію.
У випадку з банківськими установами тарифи за такі послуги можуть відрізнятися. Наприклад, ПРАВЕКС БАНК, ПУМБ, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль здійснює вхідні перекази платежів безкоштовно.
Вихідні перекази:
Вхідні перекази:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас