Апеляційний суддя у справі між Суркісами і НБУ через вклади в "Приватбанку" взяла самовідвід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суддя у справі між Суркісами і НБУ через вклади в "Приватбанку" взяла самовідвід

Фондовий ринок
434
Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Вікторія Мацедонська, головуюча при розгляді апеляції Національного банку України, Міністерства фінансів і “Приватбанку” на постанову Окружного адміністративного суду Києва про незаконність процедури bail-in стосовно шести осіб під час націоналізації фінустанови, взяла самовідвід.
Постанову суду від 1 серпня про задоволення відповідної заяви Мацедонської оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
У постанові вказується, що ініціатором відводу головуючого судді спочатку виступив представник апелянтів, який в числі доказів вказав, що Мацедонська має вклад у “Приватбанку”.
Суд, однак, визнав цей і інші доводи заявника непереконливими.
Після цього Мацедонська, враховуючи обставини, викладені представником апелянтів, а також щоб уникнути сумнівів щодо законності подальших рішень суду, подала особисту заяву про самовідвід, яку суд вирішив задовольнити.
У постанові відсутня дата чергового засідання суду в рамках зазначеного провадження.
Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 17 травня вирішив стягнути з “Приватбанку” на користь “А-банку”, що належить братам Суркісам, списані при націоналізації кошти. Суд зобов’язав повернути Суркісам 1,1 млрд грн, $266 тис. і € 8 тис.
Повідомлялося, що Національний банк України має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність обміну деяких зобов’язань “Приватбанку” на акції додаткової емісії банку (bail-in).
У коментарі керуючий партнер адвокатського об’єднання Suprema Lex Віктор Мороз заявив, що у колишніх власників “Приватбанку” є підстави для оскарження рішення держави про його націоналізацію.
Кабінет міністрів України 18 грудня минулого року прийняв рішення про націоналізацію “Приватбанку” і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас