Кіберполіція розповіла, коли очікується наступна хакерська атака в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція розповіла, коли очікується наступна хакерська атака в Україні

Фінтех і Картки
2058
“Ми попереджаємо, що це буде 24 серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України”, – сказав начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.
За його словами, у шкідливому програмному забезпеченні M.E.Doc було багато елементів, які до цього часу не активовані. Також на даний момент в поправках до коду вірусу знайшли інструкції російською мовою, це дає можливість припустити, що хакери російськомовні.
“Кожен вірус пишеться певною мовою програмування. Однак для того, щоб зробити якісь поправки, прописуються певні інструкції. Ми виявили, що як раз в доопрацюванні в цьому коді були такі інструкції російською мовою. Наприклад, якщо я англомовний, я не буду інструкції писати російською мовою”, – сказав Демедюк.
Однак він підкреслив, що має на увазі російськомовних, а не РФ.
“Основна версія – це втручання спецслужб РФ, але я поки що цього не стверджую”, – зазначив Демедюк.

Довідка Фінансів.юа:

  • 27 червня була здійснена масова кібератака, спрямована на інформаційно-телекомунікаційні системи значної кількості платників податків, яка призвела до припинення функціонування комп’ютерних систем.
  • За даним фактом платниками податків були подані заяви про пошкодження комп’ютерних систем в департамент кіберполіції Національної поліції.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас