Акції Apple зросли на 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Apple зросли на 6%

Світ
70
Високі показники Apple за третій квартал фінансового року призвели до зростання акцій більш ніж на 6% після закриття торгів. Компанія вказує на високі продажі iPhone, незважаючи на очікування десятого ювілею iPhone наступного місяця.
У звіті про квартальні прибутки компанія опублікувала прибуток на акцію в розмірі 1,67$ проти прогнозів аналітиків у розмірі 1,57$. Прибуток на акцію компанії Apple за аналогічний період минулого року становив близько 1,42$ на акцію.
Дохід Apple також зріс на 7% в річному обчисленні і становив $45,5 млрд, перевищивши консенсус-прогноз аналітиків в розмірі $44,89 млрд.
В травні місяці виручка від сектору послуг зросла на 18% порівняно з попереднім роком і принесла компанії близько $7 млрд завдяки високій продуктивності таких послуг, як Apple App Store, Apple Music і Apple Pay. За цей квартал виручка компанії від сфери послуг зросла на 21,6% до $7,27 млрд.
Звіт Apple за другий квартал показав, що компанія змогла продати більш ніж 50 мільйонів одиниць iPhone завдяки зростаючому попиту на iPhone 7 Plus. Протягом цього кварталу більшість аналітиків чекали невеликого зниження продажів iPhone компанії у зв’язку з очікуванням випуску iPad наступного місяця.
Акції Apple зросли на 6%
Тим не менш, компанія все ж зуміла продати близько 41 мільйона одиниць iPhone в цьому кварталі, перевищивши більшість прогнозів у 40,7 мільйона одиниць. За даними компанії, попит на iPhone 7 і iPhone 7 Plus залишається досить високим, що пояснює рівень їх продажу в цьому кварталі.
Продажі iPad компанії Apple також зросли в третьому фінансовому кварталі вперше з 2014 року, коли продажі iPad почали спадати. За квартал компанія змогла продати близько 11,4 млн одиниць iPad порівняно з їх продажем у 9,05 млн протягом аналогічного кварталу минулого року.
Головний виконавчий директор Apple Тім Кук прокоментував продаж своїх iPad, заявивши, що остання версія починається з продажної ціни 329$, що пояснює його привабливість для людей, які хочуть витрачати менше на планшетному пристрої. За словами Кука, продажі iPad зросли на 15% в річному обчисленні.
Акції Apple зросли на 6% і склали 159,16$ після закриття торгівлі на тлі високих показників звіту про прибутки протягом третього кварталу. Протягом найближчого кварталу компанія прогнозує дохід в діапазоні від 49 до $52 млрд.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас