Підприємець відмив на "якісній воді" для українців майже 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємець відмив на "якісній воді" для українців майже 100 млн грн

Кримінал
1585
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали підприємця, який заволодів грошовими коштами, передбаченими у державному бюджеті для реалізації національного проекту “Якісна вода”.
Про це повідомляє прес-служба САП.
“Керівник суб’єкта підприємницької діяльності протягом 2012-2014 рр. спільно з посадовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та державного підприємства “Державна інвестиційна компанія” заволоділи грошовими коштами, передбаченими у державному бюджеті для реалізації національного проекту “Якісна вода” в сумі 94,2 млн гривень”, – сказано в повідомленні.
Національний проект “Якісна вода” передбачав забезпечення 80% населення України безпечною водою, монтаж автоматичних комплексів очищення та продажу води колективного користування в безпосередній близькості від місць проживання населення. В рамках реалізації проекту повинно було відбутися будівництво 23 тис. групових і локальних систем очищення питної води в 20-ти ключових регіонах України.
За дорученням прокурора САП зазначеній особі детективами повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
Підприємець може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати посади або займатися підприємницькою діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас