Розроблено 3D-принтер, який працює у відкритому космосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено 3D-принтер, який працює у відкритому космосі

Технології&Авто
528
Американський стартап Made in Space розробив спосіб 3D-друку в умовах вакууму і відсутності гравітації, що дасть астронавтам можливість створення прототипів і деталей в космосі.
Відправка будь-якого вантажу на орбіту – це дуже дорого. Фахівці NASA шукали способи виробництва запчастин для різного обладнання і проведення ремонту прямо в космосі.
Для початку стартап «Зроблено в космосі» (Made in Space), створив матеріал, за допомогою якого стане можливим 3D-друк як на Міжнародній космічній станції (МКС), так і за її межами. Цей новий матеріал складається з поліефірімідів/полікарбонату і випускається під торговою маркою ULTEM. Він в кілька разів міцніший, ніж пластик, який в даний час використовують астронавти, а також «стійкий до ультрафіолетового випромінювання і атомарного кисню, тому його можна використовувати в космосі», – вважає віце-президент Made in Space Метт Наполі.
Але матеріали – то ще не все. В даний час стартап тестує 3D-принтер під назвою Archinaut, який зможе працювати навіть в умовах відкритого космосу за межами МКС. Це може привести до створення перших супутників, виготовлених за допомогою 3D-друку на поверхні корпусу МКС, звідки вони будуть виводитися на орбіту. Цей спосіб у багато разів дешевший від доставки супутників ракетами-носіями з Землі. Виробництво космічних 3D-принтерів буде запущено в наступному році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас