Хакер зламав систему захисту «розумного» пістолета — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакер зламав систему захисту «розумного» пістолета

Світ
599
«Розумні» пістолети передбачають роботу виключно зі своїм господарем, який ідентифікується чіпом, відбитками або будь-яким іншим способом. Але хакеру вдалося знайти кілька дірок в системі захисту одного з таких пістолетів.
Прихильники смарт-зброї кажуть, що технологія може попередити осічки, випадкові постріли. Вони хвалять збройні сили за застосування такої зброї, тому що вона робить її крадіжку марною. В руках у сторонніх вона просто не працюватиме, тому що поруч немає потрібного ідентифікаційного чіпа або відбитки не збігаються.
Але традиційно у кожної технології є слабкі місця. Хакер під ніком Plore заявив, що не має нічого проти такої зброї, але хоче вказати на її недосконалість. Для цього він зламав пістолет Armatix IPI. Пістолет поставляється в парі зі спеціальним годинником і може стріляти тільки тоді, коли він знаходиться поруч зі зброєю. Пістолет і годинник спілкуються за допомогою радіосигналів. Якщо годинник занадто далеко від пістолета, то він просто не вистрілить.
Plore продемонстрував відразу кілька способів порушення системи захисту. Перший полягав у тому, що радіоканал наповнювався різними шумами і перевантажувався, після чого пістолет навіть при наявності поруч годинника відмовлявся працювати – ставав непотрібним. Це той випадок, коли через технічну складову навіть господар в разі потреби не зміг би ним скористатися. Як джерела перешкод він використовував радіоприлади, що працюють на схожій частоті, наприклад дитячі радіо-няні. Далі він розмістив біля пістолета сильний магніт, що дозволило стріляти в обхід системи безпеки, коли годинника зовсім не було поруч.
Інший спосіб полягав у розширенні діапазону дії годинника. За задумом творців системи захисту, радіус дії годинника обмежений, щоб він дозволяв стріляти тільки тоді, коли пістолет в руці. Але хакеру вдалося зламати і це обмеження. Він збільшив цей радіус, після чого пістолету здавалося, що годинник поруч, коли він був у метрах від самого пістолета.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас