Українському бізнесу дозволять купувати землю: скільки і на яких умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українському бізнесу дозволять купувати землю: скільки і на яких умовах

Аграрний ринок
1682
Міністерство аграрної політики і продовольства України не виключає внесення в проект закону “Про обіг земель сільськогосподарського призначення” норми про надання юридичним особам права покупки до 1 тис. га землі.
“Зараз обговорюється можливість надання права купівлі сільськогосподарської землі юридичним особам. Але це буде не більше ніж 1 тис. га “в одні руки” і до потенційного покупця будуть висуватися досить жорсткі кваліфікаційні вимоги”, – сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.
Він зазначив, що раніше передбачався при запровадженні земельного ринку продаж землі тільки фізичним особам-громадянам України в розмірі не більше ніж 200 га “в одні руки”.
За словами Мартинюка, купувати землю матимуть право підприємства, які вели сільськогосподарську діяльність мінімум останні три роки. Крім того, серед їх засновників не повинно бути нерезидентів України.
Що стосується вартості землі, то М. Мартинюк вважає, що на старті ціна за гектар буде відштовхуватися від розцінок “чорного ринку”, а це від $1 тис. до $2 тис.
“При цьому досвід країн Східної Європи показує, що ціна буде мати постійну тенденцію до зростання – не надто суттєву в перший рік, але щорік більшу в наступні”, – зазначив він. Вже у вересні документ буде внесений на розгляд Верховної Ради.

Довідка Фінанси.юа:

  • З 2002 року діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас